Gezi Notları: Bratislava

Gezgin Baykuş'un geçen yıl içinde konduğu yerlerden biriydi, Bratislava. Hollywood filmlerinden birinin seti sanabileceğiniz küçüklüğe ve sevimliliğe sahip bir şehir. Gittiğim dönemdeki soğukluktan ötürü etrafı sis sarmış olması da gerçeküstü havasına biraz daha büyüleyicilik eklemekteydi.



 
Şehir meydanı olarak tasvir edebileceğimiz küçük bir meydan cafe'lerle, İtalyan restoranları ve barlarla bezenmiş durumda. Hayatın çoğunun aktığı yer küçük bir meydandan ibaret diyebiliriz. Gerçi kısıtlı bir zamanda gördüğümüz kısıtlı mekanları bütün Bratislava'ya denk tutamam.

Şehre ilişkin diğer bir güzel nokta ise insanları. Çok cana yakın ve güleç yüzlüler. Hemen hemen aynı ulusun belli bir dönemi beraber geçirmiş olan Çek Halkı gibi soğuk değiller. Bundan dolayı illa tercih edilecekse Bratislava'yı üs edinin, Prag'ı ziyaret edin. Hem daha ucuz konaklar, yemek yersiniz hem de daha huzurlu bir ortam edinmiş olursunuz.


 
Bratislava!da gittiğim 3-4 İtalyan restoranın birbirinden başarılı olduğunu söylemeden geçemem. Çorbaları, salataları, pastaları, pizzaları, tatlıları, yani bütün menüleri :) Yemeğe kadar sizi oyalaması gereken zeytinyağı, balzamik sirke ya da parmesanla birleşerek lezzetli ekmeklerin eşliğinde sizi sizden alıyor, hatta böyle de doyarım diyorsunuz.


 
Ufak meydanında hediyelik eşya satan birkaç büfeye rastlayacaksınız. Bunlardan elbette magnet, pin, anahtarlık alacaksınız, ancak satılan ilginç eşyaları da gözden kaçırmayın. Camdan takılar, taş üstüne işlenmiş resimler, küçük oyuncak bebekler... Hepsi birbirinden sevimli.



 
Son olarak atlanmaması gereken bir husus daha; sıcak çikolata! Hayatımda içtiğim en güzel sıcak çikolata Bratislava'daydı. Muhakkak deneyin!!!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş