Are you watching closely?

Every great magic trick consists of three parts or acts. The first part is called "The Pledge". The magician shows you something ordinary: a deck of cards, a bird or a man. He shows you this object. Perhaps he asks you to inspect it to see if it is indeed real, unaltered, normal. But of course... it probably isn't. The second act is called "The Turn". The magician takes the ordinary something and makes it do something extraordinary. Now you're looking for the secret... but you won't find it, because of course you're not really looking. You don't really want to know. You want to be fooled. But you wouldn't clap yet. Because making something disappear isn't enough; you have to bring it back. That's why every magic trick has a third act, the hardest part, the part we call "The Prestige"."


 
 
 
Şimdi bu girişi yapmadan ne bu yazı başlar, ne film anlaşılır, değil mi? Aslında çok yeni izlemişim gibi hissetsem de "The Prestige" 2006 yapımı bir film. Yönetmen koltuğunda Christopher Nolan, başrollerde Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine ve bir de Scarlett Johannson var. Bir insan bir filmde ne arar? Haa, bir de David Bowie de yan rollerden birinde bize "pıt pıt pıt" göz kırpmakta.
 
Filmimiz 19. yüzyılın sonlarında, vahşi kapitalizmi henüz üzerinden atamamış Londra'da, iki rakip sihirbaz arasında geçiyor. Hala gösteri sanatının bir parçası olarak tiyatrolara insanları toplayan sihirbazlık gösterileri, altın çağını geride bırakmış, insanları gerçekten şaşırtacağı bir numara sunmadığı sürece ilgi çekmeyen bir olay haline gelmiştir. Bizim iki rakibimiz Angier (Jackman) ve Borden (Bale), birbirleri ile olan rekabette çevrelerindeki insanlar dahil herşeyi bir kenara atarak yıkıcı bir yola girerler ve, ve film böyle geçer. Anlatılmaz yaşanır dedikleri türden bir film bu. İzleyeceksiniz ve pişman olmayacaksınız.
 
 

 
Memento'yu izleyip seven bir bünye, aynı derecede kaliteli bir senaryoya ve görsel şova hayır demez, bu filmi tekrar tekrar izler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş