I Do...

Bayram rehaveti iş başı yaparak sona erdi! Çok şükür...

Bu bayramda dişe dokunur bir iş yaptım diyemem ama bol bol ruh zenginliği kattım kendime, filmler, diziler, kitap (lar olamadı maalesef!)...

İzlediğim filmler içinde son dönemde ol bol gülerek izlediğim "Bridesmaids" de vardı. 2011 yapımı, Paul Feig yönetmenliğinde çok, çok komik bir film. Başrollerde Kristen Wiig (Annie), Maya Rudolph (Lilian), Rose Byrne (Helen) ve Melissa McCarty (Maggie) yer alıyor.



Filmin konusu, "belli bir yaş dönemi"ni geçmiş Annie'nin hayatındaki belirsizliklerle uğraştığı bir dönemde en yakın arkadaşı Lilian'ın evlenme teklifi alması ve maid of honor olması ile işlerin daha da ters yüz olması şeklinde özetlenebilir. Annie 40lı yaşlarının başında, evlenmemiş, uzun süreli bir ilişkisi olmayan, bir dönem hayatının tutkusu olan Cup Cake dükkanını ekonomik kriz ve mali sıkıntılar sonucu kapamak zorunda kalmış bir kadındır. Sevmediği bir işte çalışmakta, sorunlu iki kardeşle evi paylaşmakta ve kendini her seferinde daha da karmaşık hislere sokan bir adamla "f.ck buddy"lik düzeyinde bir ilişki yürütmektedir. Tam bu karmaşanın ortasında çocukluktan beri en iyi arkadaşı olan Lilian evlenmeye karar verir ve en iyi arkadaşı olarak da baş nedime olmak Annie'ye kalır.

Biz de olmayan nedimelik kurumu, Amerikan filmlerinin vücudumuza zerk ettiği üzere öyle kolay bir mevzuu değil. Aldım pembe, mor bir elbise, dikildim törende değilll!!! Gelin evlenme, nikah, ev, gelinlik telaşlarında koşarken onu yatıştıracak, gerekli organizasyonları düzenleyecek, bekarlığa veda partisini ayarlayacak, diğer nedimeleri hizaya sokacak vs. vs. Hiç kolay değil!!!



Çok güldüğüm sahnelerden biri, filmin başında Annie ile Lilian arasında geçen erkek muhabbetiydi. Bunun dışında ev arkadaşları ile yaptıkları da çok başarılıydı. Zaten ev arkadaşı rolündeki Matt Lucas'ı Come Fly With Me ve Little Britain'dan biliyoruz, seviyoruz, gülüyoruz. İşin tadını kaçırmasın diye söylemek istemediğim ama karnıma ağrılar sokacak kadar çok güldüğüm bir kaç sahne daha oldu.

İşin özü nedir derseniz, izleyin, tereddüt etmeye lüzum yok!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş