Zombilere karşı korunma kılavuzu - 9 pratik adım

Hayvanlardan Tanrılara Sapiens adlı kitabı okuyup, sapiensliğinizden utandıysanız siz de tahmin edersiniz ki insanlığın sonunu getirecek olan bizzat insandır. Ne uzaylı saldırısı, ne doğal afetler, ne de salgın hastalıklar. Çünkü insanoğlu Ajan Smith'in de dediği gibi "Human beings are a disease, a cancer on this planet, you are a plague". Aynen öyle, dünyanın anasını öpecek kadar saldırgan, bencil ve yokedici bir türüz.
 
Lakin derin bir nefes alalım... Yok olana kadar olan vaktimizi faydalı olmaya adayabiliriz. Nedir bunun yolu diye bana sorup kolay yolu seçmeyin. Araştırın, kendiniz karar verin. Mesela her alanda ve anlamda az tüketin. Daha az kıyafet alın, daha az telefon alın, daha az yiyin, etraftaki insanların kafasını daha az şişirin. Üretin. Hem sonuç, hem ürün üretin. Sadece tüketmek üzerine olmamalıyız.
 
Şimdi ciddiyetten az uzaklaşalım. Ancak uzaklaşmadan bir ufak not düşeyim. Yukarıda dedim ya, sonumuzu kendimiz getireceğiz, doğal afet, salgın vs değil diye. Hah.. Ona gireyim azıcık müsadenizle. Hollywood aracılığıyla Batı kültürü gözümüze sürekli insanlığın sonunu yukarıda bahsigeçen ıvır zıvırlardan gelecekmişçesine film/kitap/dizi sokuyor. Ama korkmayın. Başımıza bir meteor düşmeden çok önce bir manyak tarafından, kanserden ya da kalp krizinden ölme ihtimalimiz çok yüksek. Yine de ben olur ya deyip bugün size zombilerden korunma ve onlarla başa çıkabilme kılavuzu sunacağım. Neden mi? Canım öyle istiyor da ondan.
 
Yıllardır izlediğim film ve dizilerden (Resident Evil, Walking Dead, World War Z, I am legend, Romero filmleri. ayrıntılı liste için tıkınız) edindiğim naçizane bilgileri sizin için derledim.
 
1. Eğer bir salgın hastalık olduğuna ilişkin etrafta dedikodu ve haberler dolanıyorsa, Ekşi'de başlık açıldıysa, hastalığın maiyetinin öldürücü olduğundan ve ölülerin ölü kaldığından emin olun. Yani böyle bir duyum alınca, sokakta dolaşırken karşıdan şüpheli tavırlarla biri geliyorsa, siz ona seslendiğinizde "hıııddııd" gibi değişik sesler çıkarıyorsa, "iyi misiniz" diye yanına gitmeyin. Kaçın. Net. Dön arkanı, topukla.
 
2. Ana akım medya dahil insanların ölmüş olmaları gerektiği halde ölmediği (?) haberini görürseniz, alla alla demeyin. Aha işte o zombidir. Hayatta zombi kavramını duymamış gibi, alık alık dolanmayın. Hemen planınızı hayata geçirin. Peki plan nedir?
 
3. Brad Pitt abim ne diyor WWZ'de? Hareket etmeyen yem olur. O vakit planınız ortada. Kaçacaksınız. Eve stok yığdım, bana bişicik olmaz demeyin. Önceden kendinize bir kaç kaçış rotası çıkarın. Issız ada iyi fikir olabilir. Kendinize ada alacak para biriktirebilir, hatta bir de özel uçak edinirseniz, pek güzel olur. Tabii dikkat edin, küresel ısınmadan batmasın!
 
4. Zombi saldırılarında onlarla karşı karşıya gelme ihtimaliniz çok yüksek. Bu zombiler "ıı ıhhıh" diye ses çıkarıp, salına salına da yürüyebilir, "ıhıhıhıh" diye ses çıkarırken "şimdi ben seni yedim" dercesine ayakları poposuna değerek hızla koşuyor da olabilir. Be prepared! Önceden spora yazılın. Baklava şart değil, ama hafif esneklik, kas, bir de mümkünse dövüş becerisi iyi olur.
 
5. Üsteki maddeye istinaden, bir takım silah kullanım becerisi edinin. Eğer kalaşnikof alacak paranız varsa onu öğrenin, Yok ben mutfa bıçağını alır çıkarım diyorsanız, e o zaman bıçak  üzerine çalışın.
 
6. Diyelim ki karşı karşıya geldiniz zombiyle? Neresine hamle alayım hacı, zaten ölüyken koşuyor bu? diyorsanız, cevabımız net. Kafa. Beynini dağıt beybi. Olmadı kafayı kes. En kesin yol yak! Bak burada aç parantez benzin önemli, benzin stokla. Hem arabayla kaçacaksan lazım, hem de zombi yakacaksan.
 
7. Zombiyle güreşirken "hart" ısırdı seni. Korkma, hemen ölmezsin. Göbücüğünden ısırıldıysan yapacak bişey yok. Ama kol, bacak, parmak, stres etme. Kes at. Hiç bişeycik olmaz.
 
8. Bir de zombiler içinde kaldın, ama henüz seni fark eden olmadı (!). Yani kimi referanslar kokudan anlıyor diyor, kimi hareket sensörü diyor, kimi de gürültüye duyarlı diyor. Sen mümkünse bu üçünü de gözeterek önlem al.
 
9. Son olarak,  böyle bir salgında nereye kaçacaksın hacı? Özel adan yoksa pasifikte, denizin ortasına kaçsan ne olacak. Ha bir de Hobbes'un doğa durumu dediği olay var. İnsanlar birbirini yemeye daha meyilli olacak bu tür durumda.
 
Sonuç olarak "Allah göstermesin" diyorum, bu yazıyı da böyle sonlandırıyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş