PopCo

Son dönemde ABD'de ve Avrupa kıtasında özellikle İngiltere'de hızını kaybetmeyen "occupy" eylemlerine denk gelen bir kitaptan bahsedeceğim size.

Yazarımız Scarlett Thomas, kitabımızın adı PopCo. Kitabın başında tanışıp sonuna kadar gerek yanında gerek iç dünyasında yalnız bırakmadığımız Alice, PopCo isimli oyuncak üreten, uluslararası alanda bilinirliği yüksek bir şirkette çalışıyordur. Küçüklüğünden beri bulmacalara, kodlamaya düşkün olduğu için onun çalıştığı alan da çocuklar için kod kırma oyunlar, çeşitli puzzlelar vsdir. 2004 yılında yayınlanan kitap bizi hem Alice'in geçmişi ve şimdiki yaşantısı ile yüzleşmesine dahil ediyor, hem de uluslararası şirketlerin mutfağına bir bakış atmamızı sağlıyor. Naomi Klein'in No Logo'suna benzer konulara da rastlayacağınız kitap bu kadarla kalmıyor, bizi korsanların define avlarına da dahil ediyor.



"The End of Mr. Y" ile tanıştığım Thomas'ın bu kitabı da oldukça başarılı. Sadece bir kadının başından geçenleri okumuyorsunuz, sizi birçok konu (kapitalizm, vejeteryanlık, matematik,...) üzerinde düşünmeye sevk ediyor. Dili de oldukçu akıcı olan kitap, geçtiği İngiltere kırsalı itibariyle de beni ayrı bir çekti. Biraz Harry Petter'ın biraz da Agatha Christie'nin mekanları gözümün önünde canlandı.

Kitabı okuyacak olursanız göreceğiniz üzere kitabın akışı tek düze değil. Flashbackler, anılar, iç dünyada yaşananlar, çok katmanlı bir anlatım sunuyor.

Alır okurum diyorsanız, Türkçe çevirisine rastlamadım. Uygun fiyata amazon.co.uk'den getirtmenizi öneririm.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Masalların gerçek sonları...