Korkunç bir hikaye

Yılların dizici baykuşu olarak diyeilrim ki az sayıda dizi her haftaki bölümü beklemeye neden oluyor. En beğendiğiniz diziler bile bazen sıkıyor ve bir kaç bölümü atlayabiliyorsunuz, bazı sezonları ayıp olmasın diye izliyorsunuz.

Şimdilik benim için istinai şekilde mükemmel gidişatını bozmayan dizi American Horror Story oldu. Jenerik müziğinden itibaren ekrana kilitleyip bölüm sonunda şarkı arayışına düşürterek, bir sonraki bölüme kadar "ulen ne bölümdü" nidaları ile haftayı geçirtmeyi başararak ayrı bir kült seviyeye ulaştı.

Eh 3. sezon başlamışken iki çift laf etmemek ayıp olur elbette. 

Alışageldiğimiz dizi konseptinin dışına çıkarak her sezon farklı bir korku öğesi üzerinde durarak hem tek düzeliği aşıyor, hem de sabit oyuncuları farklı karakterlerde görmemizi sağlayarak merak dozunu arttırıyor. Diziye farklı zamanlarda girip çıkan başarılı oyuncuları da atlamamak lazım. 

İlk sezon, hem diziyle tanışma hem de "bakalım adının hakkını verebilecek mi?" sorusunu yanıtlama konusunda çok başarılıydı. Daha jenerik başladığı an muhteşem müziği ve görüntüler ile hafif bir ürperti dalgası sağlıyordu. Hikayeye zaten diyebileceğim hiç bir şey yok. Sezon sonunda bakalım bu perili evde ikinci sezonda ne olacak dedirtmişti ki sağ gösterip sol vurdu.



İkinci sezon farklı karakterler, farklı zaman ve farklı bir hikaye ile başladı. Bu sefer bir akıl hastanesiydi konu. Genelde psikolojik korku/gerilim filmlerini başarılı bulmam. Ama hikayeyi öyle bir yerden başlatıp öyle bir yere getirdiler ki her bölüm yine merak unsuru sabitti. Bana göre korku kısmı birinci sezona göre daha düşüktü ama bu kalitesini etkilemedi.



Gelelim üçüncü sezona... Cadılara el attı Ryan Murphy bu sezon. New Orleans dolaylarında, büyü, cadı, kölelik öğeleriyle süslü bir sezon geçireceğiz. İlk bölümden edindiğim izlenim ikinci sezonu geçecek, belki birinci sezondan bile daha başarılı olabilecek bir hikaye ile karşı karşı olduğumuz. 



Perili ev, akıl hastanesinden sonra cadılara el atılması sonraki sezonlarda vampir, kurt adam görür müyüz sorularını yarattı bende. Vampire doyduk, kustuk dizilerde. Umarım biraz daha farklı bir yöne doğru seğirtir dizi. 

Beklemede kalın, her hafta iki çift laf etmeden geçemeyeceğimi hissediyorum...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Masalların gerçek sonları...