İtalya: Siena

Siena, Toskana Bölgesinde Floransa'dan bir taş atım uzağında küçük bir şehir. Floransa'ya kadar gittiyseniz, vaktiniz de varsa muhakkak gidip görmeniz gerekir.

Biz otobüs istasyonundan 6 Euro'ya aldığımız biletlerle atladık otobüse, yaklaşık 45 dakika sonra Siena'daydık. Trenle gidebilme ihtimaliniz de mevcut ama otobüs yolu gayet keyifli. Floransa'nın karşı kıyısının içnde baya gezip, etrafındaki küçük kasabalara uğrayarak otoyola çıkıyor. Sonrası filmlerde gördüğünüz Toskana manzarası.Uzakta bağlar, çam ağaçları, döne döne çıkan yollar...


Bizim vaktimiz sınırlı olduğu için Siena'ya yarım gün ayırdık. İlk iş meydana inip bol bol fotoğraf çekmek oldu. Sonra da kendimizi ara sokaklara vurduk. Kimi zaman yukarı kimi zaman aşağı giden dik yokuşlardan yürüdük. Bir ara Siena Üniversitesi'nin kampüsüne daldık. Manzara buradan şahane, muhakkak uğrayın.

Bir süre sonra karınımızın guruldaması ile restoran aranmaya başladık. Bir aşağı bir yukarı dolandıktan ve dışarıdaki menüleri inceledikten sonra adını hatırlayamadığım bir tanesinde (Şovalyeli ya da kaleli bir adı vardı sanki :/) karar kıldık. Yemekler lezzetli, şarap rahatlatıcı ve fiyat gayet uygundu. İsmini bulmak için internette baya bir dolandım ama maalesef bulamadım.


Biz öğleden sonra San Gimingano'ya doğru yola çıktık. Eğer siz akşama kadar kalmayı düşünüyorsanız muhakkak meydandaki (piazzo del campo) cafelerden birinde oturup güzel bir kahve için, etrafı izleyip ruhunuzu dinlendirin.

Palio dönemlerine ve önceki ziyaretime ilişkin yazıyı buradan okuayabilirsiniz.

Burada ve genelde Toskana bölgesinden hediyelik eşya oalrak seramik el işleri alabilirsiniz. Bunun dışında Siena'nın mahallelerini sembolleri bulunan eşarplar da oldukça güzel.


Gelmişken Duomo'yu gezebilirsiniz. Biz Floransa'dan Duomo'ya doyup geldik, girmedik bu sefer içeri.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Masalların gerçek sonları...