İtalya: San Gimignano

San Gimignano, tam bir Ortaçağ kasabası. İnsanlar o günün kıyafetleri ile dolaşsa zaman yolculuğu yaptığınza ikna olursunuz.

San Gimignano'ya Floransa'dan tren veya otobüsle gidebilirsiniz. Ancak trenle gittiğiniz takdirde Poggiponsi'de aktarma yaparken baya bir bekliyorsunuz, tavsiye etmem.

Biz Siena'dan otobüsle geçtik ki yine Poggiponsi'de aktarma yaptı, ama çok beklemedik. Kısa ve bol dönemeçli bir yolun sonunda San Gimignano'nun dış duvarlarına ulaştık. Kasaba zaten duvarlar içinde. İçinde Ortaçağ'dan kalma ünlü kuleleri var. Tepesine çıkarsanız muhteşem bir Toskana manzarası ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Gerçi muhteşem manzara için kuleye çıkmaya bile gerek yok, San Gimignano kendisi tepe üstünde kurulu olduğu için şehri bir çok yerinden harika manzaralara ulaşabiliyorsunuz.  Zaten oklarla bir çok yerde en iyi fotoğrafı nerde çekeceğiniz gösteriliyor.

Bunun dışında gezecek bir iki müze, sergi de bulunmakta. Ama asıl ilgi çeken şey dükkanlar. Yine çok güzel seramikler var. Uygun fiyata ayakkabı, çanta, takı alabileceğiniz dükkanlar da mevcut. Şehir zaten bir başından diğerine uzanan eski bir AVM gibi.


Ben de seramikten bir baykuşu gözüme kestirmiştim. Ancak satıcı diğer müşteriyle o kadar itinalı ve uzun ilgilendi ki ben dayanamadım, çıktım. Biz de olsa arkadan bağırır "abla gel" der, yok valla. Adamın kılı kıpırdamadı.

Karnımız tok olduğu için meydanda oturup birer kahve ve ice tea içtik. İçtiğim en güzel şeftalili ice tealerden biriydi. Fiyatlar da yine çok uygundu.


Bazı geceler Şövalye dövüşü gibi değişik gösteriler oluyor. O büyülü atmosferde bu gösteriyi izlemek ayrı bir zevk. Onun için mümkünse gitmeden araştırın ve programınızı ona göre yapın. 

Dönüş yine aynı güzergahtan. Önce Poggiponsi'ye kısa bir otobüs yolculuğu, ardından Floransa'ya doğru yola devam.

Biz dönüş biletimizi bakkalımsı bir dükkandan aldık. Satan başka bir yer bulamadık.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Masalların gerçek sonları...