TBT: Hocus Pocus

Halloween neydi dostlar? Halloween 31 Ekim demekti, balkabağı demekti, Jason demekti. Bir de çocukluğunuzda denk gelip de izlediyseniz bir başyapıt olan Hocus Pocus demekti.Filme geçmeden azıcık halloween'e değinelim.


Kökeni Keltlerin Samhain'a dayanan halloween, hasat mevsiminin son gecesi yani kış öncesi son gecedir. Keltlerin inancına göre aynı zamanda dünyamız ile ölüler dünyası arasındaki sınırların kalktığı gecedir. Hayaletler, cadılar, kara kediler de böylece dünyamıza sızmış oluyorlar.


1993 yılı yapımı film Disneyland çıkışlı bir çocuk filmi aslında. Hem sevimli hem de arada sizi hoplatabilir. Film 1600'lerde üç cadı kız kardeşin (Bette Midler, Sarah Jessica Parker ve Kathy Najimy) Salem'de cadılıktan asılmaları ardından günümüzde -1993- uyandırılmaları sonrası yaşanan olayları anlatıyor. Tipik bir çocuk filmi gibi yetişkinlerin çocukların dünyasını anlamadığı eleştirisi altında, dünyayı çocuklar kötülükten kurtarıyor.



Filmin tabii ki en eğlenceli karakterleri cadılar. Özellike Bette Midler. Benim en sevdiğim sahne ise "I put a spell on you" şarkısını uyarladıkları sahne. Hem şarkı süper olmuş, hem de izlemesi çok eğlenceli bir sahne çıkmış ortaya. Bir de efendimiz sahnesi çok komiktir. Her zamanda yolculuk filminde olduğu gibi geçmişten gelenlerin, bizim günlük yaşamımızda gördüklerinden hayrete düşme klişeleri de mevcut. Ama gayet sevimli bir şekilde yedirmişler bunu.



Hocus Pocus çocuk filmi olmasına rağmen yetişkinlerin de sıkılmadan izleyebileceği eğlenceli bir film. Halloween öncesi bir açıp izleyin, havaya girersiniz. Gerçi neyin havasına giriyoruz o da ayrı da :) Eğlenceli bir filmi izlemenin zamanı yoktur.


Sevgiler... 

Yorumlar

  1. çocukken izlemiştim bunu!! cine5te kaç kez denk gelmiştim hatta üst üste.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar için hem ilgi çekici hem de ürkütmeden korkutan, sevimli bir film :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş