TBT: Bill and Ted's Excellent Adventure

Keanu Reeves deyince bende akan sular durur, sizi bilemem. O yüzden bu TBT'lerde önümüzdeki dönemde bol bol Keanu Reeves'in B sınıfı filmlerine rastlarsanız, şaşırmayın ;) Lakin bugünkü TBT tam bir klasik. Eğer hiç denk gelmediyseniz, izlemediyseniz de 90'larda nerdeydiniz diyorum? (95 ve + doğumluları saymıyorum tabii.)


Devam filmi de çekilen Bill and Ted's Excellent Journey, 1989 yılı yapımı. Yönetmeni Stephen Herek. Kendisini duymamış olmanız mümkün, çünkü pek parlayan işleri olmamış. Canım ciğerim Keanu'cuğumun Ted'i canlandırdığı filmde, ekürüsü Bill'i Alex Winter oynuyor. O da Holivud'un tozlu sayfalarındaki kayıp isimlerden biri. Şimdi klasik deyip, filmin ana unsurlarını yerdikten (!) sonra geçelim filme.

Filmin olağanüstü sahnelerinden biri :)

Toy delikanlı Keanu a.k.a Ted ve kankası Bill pek parlak gençler değillerdir. Lisede bebe olan bu iki tipitip tarih sınavına gireceklerdir ama durum pek parlak değildir. Bu arada ikili aynı zamanda beraber müzik yapıyorlardır. Sınavdan önceki gece, bütün umutlar tükenirken, gelecekten gelen Rufus'un yardımıyla zamanda geçmişe giderler. Konuya fazla girmemekte fayda var, izlerseniz tadı kaçmasın.


Bu iki delikanlı rock müziği hayranı olduğu için film süresince süper şarkılar da duyuyorsunuz. Tabii en önemlisi Kiss'in coverladığı God Gave Rock'n'Roll to You II şarkısı. Filmi izlemeseniz bile muhakkak bunu izleyin. Video için tıkınız

Devam filmi Bill and Ted's Bogus Journey yine zamanda seyahat konusunu ele alan eğlenceli bir film. Gerçi son dönemde okuduklarımdan sonra fiziki açıdan zamanda geçmişe gidip, sonra geri dönmenizin mümkün olmadığını öğrenince biraz buruk geliyor bu konular ya neyse. 


Yazıyı sonlandırmadan filmden birkaç replik atayım şuraya. Sevgiler...

Evil Duke: Put them in the iron maiden.
Ted: Iron Maiden?
BillTed: Excellent!
Evil Duke: Execute them.
BillTed: Bogus!

Bill: Okay, Ted, George Washington. One: the father of our country.
Ted: Two: born on President's Day.
Bill: Three: the dollar-bill guy.
Ted: Bill, you ever made a mushroom out of his head? It's like, just like...
Bill: Ted. Alaska.
Ted: Okay. Um... Had wooden teeth, chased Moby Dick.
Bill: That's Captain Ahab, dude.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş