Dizi sezonu açıldı... Contains high amount of spoiler


Her ne kadar True Blood gibi bir TV fenomeninin bir sezonunu daha geride bırakmış olsak da yeni sezon geçen hafta başladı dese yanlış olmaz. Vampire Diaries geri döndü, Ringer başladı, HIMYM döndü ve yarın da Fringe ile buluşuyoruz. Gossip Girl ve Dexter'a da az kaldı.


Vampire Diaries 3. sezonu ile tekrar karşımızda. Geçen sezon gönül ve vicdan adamı Stephan'ı yine bir ikilem ile baş başa bırakmış, uslanmaz kardeşinin hayatı uğruna Elenas'sından ayrılmayı göze alarak eski "kötü" günlerine döndüğü yerde bırakmıştık. Elena ise prensip sahibi olmak mı desek uyuzluk mu desek bilemediğim bir kıvamda yine burnunun dikine gitmekteydi. Karizmatik kardeş Damon ise Damon işte. Gelelim yeni sezona ve yeni bölümlere... Açıkcası sabah kahve eşliğinde bu diziyi izlemeyi özlemişim. Ne var ki Batı yakasında yeni bir şey yok. Dizinin kısır döngüsünü kırmak adına Hybrid yaratık(lar) kurt adam/vampir kırması olayı eklendi ki ne kadar  kırıcı olacak bilemiyorum. Sonracığıma ilk sezonda "oh öldü de kurtulduk" dediğimiz mız mız Vicky hayalet olarak geri döndü. Anna karakterinin hayaletinin de etrafta cirit atması ile Jason'ın eskileri hortladı diyebiliriz. Allah'tan çocuğun mazisi kalabalık değil, her ne kadar ölülerle dolu olsa da! Cadı kız arkadaşı etrafta gözükmezken supernatural karakterlere bir de hayaletler eklendi. Ön yargılı olmamak lazım ama yine diziyi Damon hatrına izleyecekmişiz gibime geliyor.



Ringer ise hızlı bir başlangıç yaptı. Konusu bildik ama ilgi çekici. Hayatları ayrı yollara sapmış ikiz kız kardeşlerden birinin ortadan kaybolması ve diğerinin onun yerine geçmesi. Bridget ve Siobhan (ne biçim isim bu böööle) son 6 senedir görüşmemektedirler. Brigdet bir mafya babasının cinayetine şahit olur. İfade vermek üzere koruma altındayken kaçar ve kız kardeşine gider. Kız kardeşi ile beraber çıktıkları yat gezisinde kardeşi ortadan kaybolur. Bridget peşindekileri de atlatmak adına kız kardeşinin kimliğine bürünür ve New York Uppe Class'ın bir parçası olur. Kocası ile sorunlu bir ilişkisi ve bir de en yakın arkadaşının kocası ile gizli ilişkisi olan Siobhan'ın hayatı Bridget'i umduğundan zor bir yol seçtiğine ikna eder, vs vs. Daha ilk bölümün sonunda "evil yoksa smart mı desek" kız kardeşin Paris'te ortaya çıkması ile kendilerini çabuk ifşa ettiklerini düşünüyorum. Dizide akıcılık sorunu olmasa da bir dizi canavarını ikna edecek zekilikte bir senaryo göremedim.Sarah Michel Gellar Buffy'den farklı bir karater ile karşımıza çıksa da oyunculu adına farlı bir çaba göremedim, ama severim kendisini vesselam. Dexter'dan tanıdığımız Jaime Murray (nam-ı diğer Miss dextağğğ) hoş bir sürpriz gibi görünmekte. Lost'un Richard'ı da zorlama bir dedektif karakteri olarak dolanıyor. Wait and see diyelim, belki bir kırılma yaşarız. Bu arada aynı dönemde ekranda yerini alan The Lying Games'in de Ringer'ın teenage versiyonu olduğunu belirtmeden geçmeyeyim.

Ama zekice senaryolar için please bkz: Mad Men, Dexter, Fringe
Aradığımız bu sezonun trendleri ise bkz: Gossip Girl
Evimizin sıcağı gibi alışıldık tembellik alanı için: House MD
Eğlenerek izlemek için: How I Met Your Mother, The Simpsons, Futurama

Bir de son olarak online dizi izleme olayında karşıma çıkan yei bir durumu aktarmadan geçmeyeyim. Artık dizilerin pre-broadcast versiyonları da izlenebiliyor. Benim tercihim dizi bölümünün bütün editleri yapılmış haliyle izlemekten yana. Yine de House MD ve Dexter hasretine dayanamayanları tutmayalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Masalların gerçek sonları...