İzleyin, izletin: Fringe

Ekranlardaki kaliteli nadir dizilerden olan Fringe'e kavuşmuş bulunuyoruz. Okulların açılması ile arkadaşlarına kavuşan çocuk edası ile kucakladım ben Fringe'i.Ancak tek bir sorun yaşıyorum be bu dizi ile. Geçtiğimiz sezonda ne olduğunu illa ki unutuyorum :) Neyse ki previously on Fringe...

Diziyi hiç bilmeyenler için kısaca bahsetmek gerekirse paranormal olayları araştıran gizli bir FBI departmanında yaşananlar diyebiliriz. Bu şekilde fazlası ile "Ee bu X Files!" deme ihtimaliniz olsa da bir çok yönden iki dizi ayrılıyor. JJ Abrahams'ın bir ürünü olan Fringe (Allah sonunu Lost etmesin!), gerek dizide yaşanan olaylar gerekse aralarında kurduğu bağ açısından X Files'a göre daha başarılı ve tutarlı bir yol izliyor diyebiliriz. Umarım da böyle gider. Ayrıca ilk bakışta bilindik gibi gözüken konular ele alışı açısından yeni bir perspektif yaratmayı ve ilgi çekici olmayı başarıyor. Genel olarak Fringe anlatılmaz, yaşanır. Çünkü anlatırken bir noktada kafa illa ki karışır :) Ayrıca ilk bölümden itibaren merakla takip edeceğiniz bir dizi haline gelir, kaçırmayın.

Spoilerrrr.... Gelelim 4. Sezona... 3. sezonun sonunda evrenlerin kesişmesi ve Peter'ın kaybolması ile ağzımız açık bir şekilde kalakalmıştık. Görünen o ki Peter'ı bir kaç bölüm daha göremeyeceğiz. Ancak öbür evrenden tanıdığımız ve sevdiğimiz Agent Lee, bizimkilerin evreninde de kalıcı bir yer edinerek bizi mutlu etti. Kısaca ilk bölüm sezona alıştırma ve yeni olay örgüsü kurma adına bir geçiş bölümüydü diyebiliriz. Observer'ın Peter'a olan hassasyetinin altında yatan nedeni bakalım bu sezon çözebilecek miyiz?


Uzun ama tadı kaçmayacak sezonlar sürmesini dilediğim Fringe'e ilişkin daha fazla bilgi almak ya da dizinin tadı damağımda kaldı, biraz daha şerbetlendireyim derseniz buraya buyrun. FringeWiki'yi incelemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum, özellikle benim gibi kafa karıştırıcı derecede çok dizi takip ediyorsanız. Prime Universe ve Alternate Universe olarak iki ayrı seçeneği karakterlerine kadar ayrı olarak tanımlaması gerçekten   başarılı olmuş.

Diziye ilişkin hoş bir ayrıntıya değinmeden kapamayalım. Geçen sezon net olarak anladığım üzere dizi bölümü prime universe'te geçerken başlangıç jeneriği mavi, alternate'te geçerken kırmızı olarak geçiyordu. Şimdi evrenler birleşti ve yeşil bir ton almış. Diziyi ne kadar ayrıntılı izlerseniz, o kadar çok ve yeni detaya rastlıyorsunuz. Seviyorum!!!!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Masalların gerçek sonları...