Biraz anti-ilham alır mıydınız?

Artık yaza yaza sıkıldım ama kısaca kaçıranlar için özet geçeyim. Sosyal medya bizi sürekli alışveriş yapmamız için pompalıyor da pompalıyor. Google dangozu bile bir siteye girip baktığınız an, gireceğiniz diğer her sitede, gazete bile olsa, köşeden size bakıp almadığınız malların reklamıyla göz kırpıyor. Hal böyleyken, içinizdeki önlemez alışveriş canavarı obez olup çıkıyor.

Özellikle son yıllarda kozmetik alanında youtube ile yükselişe geçen alışveriş trendi gerek ucuz mallarla gerekse "al, çok özel olacaksın" diye bağıran ucubik fiyatlı ürünlerle kadınları (beni de elbette) yoldan çıkarıyor. 


İşte bu zalim ortamda bir piremses bu gidişata dur dedi! Anti-haul blog deli gibi kozmetik alışverişi yapanları dizginlemek için gerekli adres. Blog sahibi Ellie, neden bilyon tane makyaj ürününe ihtiyacımız olmadığını, yeni çıkan koleksiyonları neden satın almayacağını ve halihazırda sahip oldukları ile aynı sonuca nasıl ulaştığını uzun uzun anlatıyor. Too Faced gibi bazı firmaların foyasını da ortaya dökmekten geri kalmıyor. 

Siz de alışveriş bağımlılığınız için bir çözüm arıyorsanız, muhakkak bir göz atın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş