Allah ayırmasın

Tipik yaşlı insan tepkisidir, zaman çok hızlı geçiyor! Ama gerçekten öyle. Doğu günüme 12 gün kaldı ve şimdiden "yaşlanıyorum gün be gün" ağırlı çökmekte. Yok, yok yaş almak iyi. En iyisi ise yaş alırken baş da almak. Aslında diyeceğim "günler ne çabuk geçiyor, bir türlü yeni post giremez oldum" olacaktı ama dallandı budaklandı.

Bu aralar yine kendimi dizilere verdim, zaten hemen hemen hepsi dönüş yaptı. Bazıları kısa aralar verse de hepücüğüne erişiyoruz. Toplu bir dizi postu yapmaya niyetlenmiş olsam da ayrı ayrı yapılmayı hakedenler var :p Ama haketmeyenler için...

Gossip Girl: Sırf New York havası alalım, gençler neler yapıyor görelim niyetine, çoğu zaman atlanarak izlediğim bir dizi durumunda GG. Lakin son iki haftadır fena gitmiyor. Düğün müğün olayları daha bi izlettiriyor. Ancak her ne kadar araya gizem sokmaya çalışsalar da olayın sonu çok fos çıkıyor. Hayırlısı bakalım, belki bu sezon belki bir sonraki biter artık diye düşünmekteyim. Bir de düğün sahnesinde INXS - Never Tear Us Apart çaldı ki aynı şarkyı 3-4 sene önce One Tree Hill'in düğün sahnesinde kullanmışlardı. Vardır bir hikmeti diyorum...



One Tree Hill: 9. sezonuna girmiş bir dizidir kendisi. Tipik lise dizilerine basketball teması eklenerek satışa çıkarılmıştı ve beni hiç sarmamamıştı. Yamulmuyorsam 5 ya da 6. sezonu izledim bir tek. O da tam yalan rüzgarı havasında bir action sezonu olmasından kaynaklıydı. Yok efenim, başroldeki sarışın oğlan eski yavuklusuna dönecek mi yoksa ince dudaklı nişanlısı ile evlenecek mi şeklinde geçen bir sezondu. O zaman fark ettim ki dizi boyunca kullanılan şarkılar çok başarılı. Ama onun dışında bir numarası yok. Geçenlerde yeni sezonuna bakayım dedim. İçimi baydı. Bu son sezonuymuş, doğru karar gerçekten!
Not: Sürekli evlilik ve hamilelik var dizide! Bkz.





House Md: Eski bölümleri açıp izlemekle yeni bölümleri izlemek arasında bir fark kalmadı. Çünkü arka planda işlenen bir hikaye yok. Cuddy-House çekişmesi/ilişkisi diziyi asıl götüren unsurlardan biriydi. Şimdi bir boşluk var hikayede. Biri hastalanıyor. Tedavi edelim derken adamı daha beter ediyorlar. dizinin son 10-15 dakikası içerisinde House gözünü bir noktaya odaklayıp bakıyor, biz anlıyoruz adam  olayı çaktı. Sonra hastamız iyileşiyor. Hoopp bitti. Yeni bişiler bulamazlarsa dizi çok yavan kalacak.



Pan am: Bu dizinin arası bir türlü prodüktörleri ile barışamadı gibime geliyor. Sürekli tatile giriyor. Aslında fena gitmeyen bir tempoya girmişlerdi ki bir çok dizinin yaptığı tuzağa düştüler. Bazı konuları hızlandırdılar (pilot-hoster ilişkisinin gelişip çözülmesi), (yrd. pilot-diğer hostes arasındaki ilişki), (ajanlık meselesi). Eh böyle olunca tabii konuda sıkıntıya giriyorlar. Zaten stüdyo içi çekimlerle o ülkeden bu ülkeye geziyoruz havası yaratma da bir noktada bayıyor. Dizi boyunca tek gördüğümüz oteller oluyor ki o da iki üç bölümde aynısını kullanıyorlar gibi bir izlenim yaratıyor. Kısır döngü!



Günün şarkısı ile kapatalım:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Masalların gerçek sonları...