Dinleyin, Dinlettirin: Adele

Takvimler 2008 yılında dolanırken karşımıza çıktı kenarda köşede, Adele. Bu küçük kzıdan mı çıkıyor bu ses dedik. Dinledik şarkılarını ama amiyane deyimle "catchy" değildi benim için hiç biri. Görüntü var ses yok ekolünün güçlü olduğu müzik dünyasına, imaj hiç birşeydir, susuzluk herşey dercesine girmişti. İngiltere'de hit oldu, ABD'ye kadar uzandı ünü. Ama patlama dediğimiz bir durum mevcut değildi. Yaşından ötürü albümün adı olan "19" albümü böyle geldi geçti... Adele Laurie Blue Adkins yani Adele, müzik dünyasında başarılı bir çıkış yapmış ama henüz kalıcı ve superstar seviyesine gelememişti.


Sene 2011'e ulaştığında radyolarda, dizilerde, mekanlarda, her ama her yerde bir şarkı bangır bangır çalıyor, bizi coşturuyordu. "Rolling in the deep" 21 albümünün çıkış parçasıydı ve ortalığı kasıp kavuruyordu. Hızlanan temposu, Adele'in kimi zaman puslu kimi zaman yüksek sesi eşliğinde bayıldım, bayıldık Rolling in the Deep'e.



Ama 21 tek parçalık bir albüm değildi. Brit Awards töreninde canlı söylediği "Someone Like You" youtube'da kısa sürede üst basamaklara oturdu. Ortalık sallandı, sallandı, sallandı...



2011'in ikinci yarısında "Set Fire to the Rain" ile yine yukarıdan listelere giriş yaptı Adele. Bir albümden çıkan bütün şarkılar mı bu kadar insanı sarar sarmalar. Sonbaharın yağmurlu günlerinde her yağmur damlası ile mırıldanmaya başladım "Set Fire to the Rain"i.



Şimdi sırada bakalım hangi parça var? Adele ruhumuzu derin ve sakin sularda yüzdürürken hiç mi hiç şikayetimiz yok. Değil mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Masalların gerçek sonları...