Royal Kiddo

Geçenlerde Sarkozy-Bruni çiftinin bebekleri dünyaya geldi, First Couple'ın First Child'ı. Çift kızlarına Giulia adını koydu. Hamileliğin başlangıcından itibaren defalarca magazin basınını süsledi Giulia. Henüz fotoğrafları basına sızmadı ama çok uzak olmayan bir gelecekte göreceğiz bebeği. Öyle güzel bir anne ile öyle bir babanın çocukları bakalım neye benzemiş?

Bebeklere dair bir diğer haber ise İngiltere'den. Yüzyıllardır kullanılagelen adetlerden ötürü kraliyet hakkı hep oğlan çocuklarına geçmekteydi. Son dönemde Başbakan Cameron'ın da iteklemesi ile bu durum değişti. Artık kız çocukları da tahtta geçme hakkını kazandı. Eee noldu derseniz, Prens William ile Kate Middleton'ın ilk bebeleri ne olursa olsun tahtın varisi oldu. Kutlarız!!!


Bebeler dünyasında biz non royalları en çok ilgilendiren haber ise bugün doğan bebek Danica Camacho ile dünya nüfusumuz 7 milyara ulaştı!!! Bu kutlanması gereken bir haber değil ama maalesef. Dünyanın yüzde ellisi ciddi açlık, kuraklık ve sağlık sorunları ile boğuşur; kalanın yüzde 40'ı vasat diyebileceğimiz bir hayat kalitesine sahipken her doğan çocuk daha zor koşullar ile karşı karşıya kalıyor. Çocuk sahibi olmak güzel, insan için en önemli anlardan biri. Ancak sanırım kendi bebeğimizi dünyaya getirmeden önce halihazırda birilerinin düşüncesizce dünyaya getirdiği ve bırakıp gittiği bebekleri de düşünmek lazım. O ufaklıklara da dünyada, hayatın çetin koşullarına karşın bir şans vermeli. Elinizden geldiği kadarı ile.

Bu hafiften iç karartıcı yazıyı sonlandırmadan size okumanız gereken bir link de vereyim. Bosna Savaşı esnasında bildiğiniz üzere oradaki kadınlar sadece savaş gerçeği ile yüzleşmekle kalmadılar, bir de Sırpların ve güya onları korumak için orada bulunan BM askerlerinin tacizlerine maruz kaldılar. İşte o tecavüz çocuklarının durumana ilişkin etkileyici bir yazı Gözde Demirel tarafından yazıya aktarıldı: Okuyunuz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Masalların gerçek sonları...