okuyun, okutturun: Salmon Fishing in the Yemen

Kitabı kapağına göre seçen bir insanım ben! Şok, şok, şok!!! Başka nasıl seçeceğiz ki zaten? Okurum arka kapağı seversem ne ala! Ya da bazen kapak dizaynı yeter o kitabı almama. Hımm, hatta bazen isim de yetiyor. O çarpıcı isimlilerden biri de Salmon Fishing in the Yemen by Paul Torday.

Kitabın ismi, içerdiği tezatlıktan dolayı zaten ilk anda ilgi uyandırmayı başarıyor.Acaba bu nasıl olabilir ki diye kitabın kapağını açıp sayfaları çevirmeye başladığınız an hopppppp kapılıp gidiyorsunuz. Kitap alışık olduğumuz öykü anlatımının dışına çıkıyor. İlk anda, haa neee hııı, derken birden daha hızlı okur hale geliyorsunuz. Metin e-postalardan, mektuplardan, mesajlardan, günlük yazılarından oluşuyor. Mizah kalitesi ise inanılmaz yüksek. İlk başta ana karakterle kendimi özdeşleştirme sorunu yaşamış olsam da (kitabı, filmi özüm gibi biliremmm) sonrasında o dünyaya kendimi kaptırdım. Okuyun, asla pişman olmazsınız.

Ayrıca çok yakında film olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ewan McGregor, Emily Blunt, Kristin Scott Thomas başrollerde. Cast bile filmi beğenmeme yetti :)

Ayrıntılı bilgi için bakınız...


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş