Şöyle sulu, kırmızı bir elmaya ne dersiniz?

Bir varmış, bir yokmuş... Burdan çok, çok uzak bir ülkede güzel bir prenses yaşarmış. Adı Emma Swan'mış. Sene 2011 olunca artık ne çok, çok uzak bir ülke kalıyor ne de kısaca ismiyle hitap ettiğimiz prensesler. Ama üzülmeyin, masal devam ediyor.

Storybrooke kasabası dışarıdan baktığınızda tipik bir Amerikan kasabası. Belediye başkanı, Şerifi, doktoru, öğretmeni, okulu, kasaba meydanı, bed&breakfast'ı ile hiç bir farkı yok. Hımm, belki de biz öyle sanıyoruz!

Yeni başlayan dizi "Once Upon A Time" son dönem karşımıza çıkan masal kahramanları dizilerinin bir diğer halkası olarak yerini aldı. Ama birşey söyleyeyim mi? Sanırım diğerlerinden çok daha başarılı olacak!



Adam Horowitz ismi belki ilk bakışta size birşey ifade etmeyebilir. Ama azcık hafızanızı zorlayın. Zorlayın, zorlayınn.. Evet, hangi dizide gördünüz bu izni? İpucu vereyim mi? Son 8 yılda adından en çok söz ettiren dizi desem? Ee peki, benden günah gitti... Lost tabi ki! Horowitz  Lost'un prodüktörlerinden biriydi ve şimdi Once Upon A Time'a el atmış. Benden aldı +1'i.

Başrollerde bazı romatik komedilerden yüzüne aşina olduğunuz Ginnifer Goodwin (Mary Margeret Blanchard rolünde) ve House'tan hatırlayacağınız Jennifer Morrison (Emma Swan) var. İzlemeyenler varsa şimdiden kimseyi ifşa etmek istemem ama yine de Kötü Kalpli Kraliçe'sine değinmeden geçmeyelim. Dizinin kötü kalpli kraliçeyi Lana Parilla canlandırıyor ve bence rolünde gayet takdir edilesi bir performans sergiliyor. Hımm, ama bir dakika... Dizinin asıl bombasını söylemedim daha! Robert Carlyle da dizide bizlerle olacak. Kim ola ki o diyenler için bkz: Full Monty, 28 Weeks Later, Trainspotting. Yok hala çözemedim diyenler için: buyrun imdb size anlatsın...



Ben okuyacağım veya izleyeceğim materyallere ilişikn fazla önbilgi almayı sevmediğim için, burda da fazla detaya girmeye gerek yok. İlerleyen dönemlerde gireriz elbette. Kısaca dizi güzel başladı. Modern ve klasik pamuk prenses hikayesinin birleşimini göreceğiz. Konusu, bildiğimiz masalların farklı yorumları, masal karakterlerinin günümüz dünyasında büründükleri şekil ve meslekler... Bir şans vermeye değer...

Dizi dışı bir not: Jennifer Morrison, kendini soluk ve yaşlı gösteren şu sarı saçlardan kurtulsa da tekrar kumral olsa. Işıltısı soluyor böyle, yapma Jennirfer!!!

Bir diğer not: Sevgili Ginnifer (bu diziye dahil olmak isteyenler için bir tüyo, adınızı Jennifer yapın), o kısa saçlar nedir öyle? Saç hoş da o kulaklar nedir öyle? Olmamış, dumbomsu bir etki yaratmış ki o karakterin bu masalda işi yok.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş