Kar gibi Beyaz, Rambo gibi Ürkütücü

Dedik ya bu aralar masal olayı aldı başını gidiyor Holivud'da diye, son örneği 2012 yaz aylarında vizyona girice olan "Snow White and the Huntsman". Başrollerde Kristen Stewart, Charlize Theron ve Chris Hemsworth var.

Film, bildiğimiz pamuk prenses hikayesini başka bir hikayeye dönüştürüyor. Kötü Kalpli Kraliçe'nin kalbini getirmesi için görevlendirdiği Avcı, masalda Prenses'i öldüremez, bir ceylanın kalbini götürür. Anlaşılan filmde bu olay bir adım öteye geçiyor ve Avcı Prenses'e kılıç kuşanıp at binmeyi öğretiyor. İzleyelim...



Stewart zaten Twilight serisi ile teenagerları peşine takmıştı. Theron bizim kuşağın ayılıp bayılıp izlediği bir aktris. Hemsworth ise Thor filmi ile belli bir çevrede hayran edindi. Eh hal böyle olunca, film ister iyi ister kötü olsun harcanan parayı çıkaracağa benzer.

Kişisel görüşüm ise bildiğimiz ve o şekilde sevdiğimiz hikayeleri modernleştirme, post-modernleştirme veya "action"laştırma adına yapılan değişikliklerin hikayeyi çoğunlukla basitleştirdiği, tekdüzeleştirdiği ve sıradanlaştırdığı yönünde. Clive Owen ile Keira Knightley'nin rol aldığı King Arthur, bu uğurda harcanan filmlerdendi. Aynı şeyi Russell Crowe ve Cate Blanchett'in Robin Hood'u için de söylemek mümkün.

Bazı şarkılar coverlanmaz, bazı hikayeler üstünde oynanmaz. Ben bunu bilir, bunu söylerim :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş