Bey Kalk, Aşağıdan Bir Ses Geliyor!

Kamera uzaktan yavaş yavaş bir eve yaklaşır. Evin içinde henüz açılmamış kutular bulunur. Çok geçmeden ana karakterimizi görürüz. Yeni bir haunted house filmi buuu diyorsanız, evet kazanan sizsiniz!



2010 yapımı, James Wan'ın yönettiği "Insidious" (sinsi, fırsat kollayan manasına geliyormuş) iyi isimleri bünyesinde toplamış. Rose Bryne, Patrick Wilson ve Barbara Hershey filmin başrollerini paylaşıyor.



Renai (Bryne) ve Josh (Wilson), 3 çocukları ile beraber yeni bir eve taşınmışlardır. Renai, başına gelen bir olaydan (çözemedim valla ne olduğunu, uyudum mu orada, ne olduysa!) evde çocukları ile beraber gün geçirmekte, bir yandan da müzik çalışmaları yapmkatadır. Mini mini bir bebesi de vardır. Diğer iki oğlan ise okula gitmektedirler. Bu oğlanlardan büyüğü, Dalton, taşındıktan kısa bir süre sonra ses duyduğu tavan arasına bakmak için tek başına yukarı çıkar. Tavan arasında merdivenlerden düşer ve kafasını çarpar. Görünürde herhangi bir sorunu gözükmeyen Dalton, o gece uyuduktan sonra uyanamaz, komaya girer. Doktorlar nedenini çözemez.



Dalton evde bakım ünitesi ile yaşama tutunurken, evde tuhaf olaylar olmaya başlar. Bebek diafonundan gelen tuhaf sesler, kendi kendine açılan kapılar ve sonunda Renai'ye saldıran bir adam. Bunun üzerine evden taşınırlar. Ancak taşınmak çözüm olmamıştır.



Film genel itibariyle vasat (orta manasında ;)), konusu eni bir nitelik içermiyor, oyunculuklar filmin gerektirdiği düzende. Ama bir iki sahnede baya hoplattı beni. Eh, olsun o kadar.

Perili ev, iyi saatte olsunlarla haşır neşir olan çocuk figürü ve "öte taraf" temalı bir diğer film olan Insidious, korku filmi seviyorsanız, son dönemde neler çıkmış bir bakayım diyorsanız, karanlık bir otamda, patlamış mısır ile izlenebilecek bir film. IMDB'den 6,8 almayı başarmış, bana çok geldi aldığı puan. İzleyin, siz karar verin.

P.S: Filmden sonra bu evlere ne oluyor acaba? Valla bilsem ki bööle bi film çekilmiş, hayatta o eve girmem ben!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş