Kaç Elma Lazım Seni Öldürmeye?

Ayna, ayna söyle bana, var mı başka Pamuk Prensesle ilgili film, dizi yapacak holivudda? Evett, siz anladınız laf nereye varacak. Karşımızda yeni bir nur topu gibi Pamuk Prenses filmi var. Bu sene bunlardan kusana kadar izleyeceğiz galiba.

Mirror, Mirror adını taşıyan bu örneğinde başrollerde Julia Roberts (K.K. Kraliçe), Lily Collins (P.Prenses) ve Sean Bean (Kral) bulunmakta. İsimler dolayısıyla diğer filme göre daha güçlü bir kadro var karşımızda. Konuyu bir defa daha tekrarlamalı mı? Farkı fiyatı... Aslında diğer filmle hemen hemen aynı yola sağıyor. Küçük "white"ımız gözünü açıyor, kılıç kuşanıyor, "prince charming"i peşine katıp Kraliçeye karşı ayaklanıyor. Ancak fragmanların bende bıraktığı izlenim, Snow White and the Huntsman kendini ciddiye alan bir film izlenimi uyandırırken, Mirror, Mirror masalın çocuksuluğu ve esprili yönünü kaybetmeden karşımıza çıkıyor ve benden artı puanı topluyor.



İki film de bir dolu teknik efekt ile coşmuş durumda. Tipik holivud action filmlerinden sahneler karşımıza çıkacak belli ki. Kılıçlar, dövüş sahneleri vs vs. Kötü Kraliçelere bakarsak... Charlize Theron soğuk ve korkutucu görüntüsü ile kendi filmin teması içinde olması gerektiği gibi ciddibir duruş yansıtırken, Julia Roberts esprileri ile filmin ana itekleyicisi olacak gibi duruyor.

Hal böyleyken ister ikisini izleyin ister hiç birini 2012 resmi olarak Snow White yılı ilan edilip her köşede bizi bulacak.

Benim kişisel önerim ise filmle aynı ismi taşıyan ama filmle yakından uzaktan bir alakası olmayan Gregory Maguire'ın "Mirror, Mirror" kitabı. Elbette aynı hikaye. Ancak bu sefer olay Orta Çağ'da bir İtalyan kentinde geçiyor ve karşımıza çıkanlar masal kahramanı olarak değil, gerçek kişiler olarak sunuluyor. Çok başarılı bir kitap, okuması çok zevkli.Aynı yazarın "Wicked" kitabı da bildiğimiz Oz Büyücüsü'nü cadının gözü ile anlatıyordu. Çok, çok beğenmiştim. Öyle ya da böyle bu adamı okuyun en iyisi!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gezi Notları : Kamerun - Yaounde

Gezi Notları : Kuveyt

Gezi Notları: Bangladeş